Oeteldonkstijl

Oeteldonk embleem - Thug life

Oeteldonkse emblemen zijn onmisbaar tijdens carnaval in Den Bosch!

Oeteldonk is de naam van Den Bosch in de tijden van carnaval. De ongekende feestvreugde is voor jong en oud, voor klein en groot. Bij geen enkel ander evenement is de verbroedering tussen iedereen zo groot als tijdens carnaval. Iedereen feest, danst en drinkt een biertje met elkaar. Ook de kleding wordt zeer zorgvuldig gekozen. De rood-wit-gele Oeteldonkse kleding wordt gecombineerd met het jasje (of traditionele boeren kiel) waarop de Oeteldonkse embleempjes zeker niet mogen ontbreken!

Waarom Oeteldonkse emblemen kopen?


Oeteldonk en carnaval zijn heel erg gebouwd op traditie. De Oeteldonkse kleding in rood-wit-geel komt overal weer terug. De Typerende Oeteldonk sjaal en kleding draagt nog verder bij aan het idee van verbroedering en gelijkwaardigheid. Van oudsher is het de boerenkiel die met Oeteldonkse embleempjes wordt voorzien. De jeugd van tegenwoordig kiest echter steeds vaker voor een colbertje om daar de Oeteldonk emblemen op de stikken.
Om aan de rood wit gele Oeteldonkse kleding te voldoen, of om het jasje te dragen met Oeteldonkse emblemen, is niet alleen om de traditie voort te zetten. Steeds meer kroegeigenaren kiezen ervoor (vanwege de enorme drukte) om enkel en alleen gasten in Oeteldonkse kleding toe te laten in hun horecagelegenheid. Het dragen van Oeteldonkse kleding verkleint de kans dat je aan de deur geweigerd wordt.
9.2
290 Beoordelingen
"Snelle levering!
Na de bestelling had ik het bestelde binnen 2 dagen al in huis! Ik werd goed op de hoogte gehouden van het verloop van de bestelling!"