Oeteldonkstijl

Oeteldonk handschoenen geblokt

De beroemde Oeteldonk handschoenen in een nieuw jasje! Een keer weer wat anders.

Oeteldonk bestaat al sinds de oprichting van de Oeteldonksche club van 1882 en leeft nog steeds voort met alle tradities en symbolen van dien. Zo zijn er een aantal Oeteldonkse producten die simpelweg de basis vormen van je Oeteldonk kleding. Deze basis elementen zijn bijvoorbeeld de boeren kiel of jas, de Oeteldonk sjaal en de Oeteldonk emblemen! Daarbij wordt de Oeteldonk outfit vaak nog aangevuld met Oeteldonk handschoenen en andere Oeteldonk accessoires.

De rood, wit, gele kleuren van de Oeteldonk handschoenen

De rood, wit, gele kleuren van de Oeteldonk handschoenen bestaan al ontzettend lang. Zeker vanaf de 20e eeuw. De driekleur is te zien op een schilderij "de strijd tussen carnaval en de vasten". Dit schilderij dateert uit het jaar 1911, de kleuren stonden echter wel in een andere volgorde dan dat ze nu staan. Ook gaan er vele geruchten rond over waar de Oeteldonk kleuren, die vaak te zien zijn op bijvoorbeeld deze Oeteldonk handschoenen, vandaan komen. Zo zeggen sommige dat de gele en witte kleuren van de katholieke kerk af komen en de rode kleur van het Oeteldonks protest of de Brabantse vlag. Een echte herkomst is niet duidelijk.

Oeteldonk handschoenen kopen bij Oeteldonkstijl.nl

Oeteldonk handschoenen kopen doe je natuurlijk op Oeteldonkstijl.nl! Maar waarom doe je dat? Dit omdat wij onze klanten altijd de laagste prijsgarantie, de beste service, en de beste kwaliteit kunnen bieden. Dit kunnen we garanderen doordat we al onze Oeteldonk producten grootschalig inkopen bij onze fabrikant en deze naar Nederland laten verschepen. Door dit op deze manier te doen besparen wij veel op verzendkosten en creëren we hoge stukprijs-kortingen.

9.2
569 Beoordelingen
"Top!
Makkelijk te bestellen, product kwam snel binnen en ziet er mooi uit. Nog even wat emblemen plakken en de Carnaval kan beginnen!!!"