Oeteldonkstijl

Carnaval emblemen Brabant

Brabantse carnavals emblemen passen op ieder jasje! Het maakt niet uit of je carnaval viert in Oeteldonk of in Lampegat, het is tenslotte allemaal Brabant!

Filters
Wit
Rood
Goud
Zwart
Standaard
Prijs
Brabant carnaval emblemen kopen

Oeteldonk embleem - Brabant

Laat je liefde voor de mooiste provincie van Nederland met dit prachtige Noord-Brabant embleem!

Vanaf
4,00
Per stuk

Carnaval is in het zuiden het bekendste volksfeest wat er is. Jaarlijks gaan duizenden mensen op pad om carnaval te vieren. Tijdens carnaval staat gezelligheid en verbroedering centraal. Ook is carnaval een feest voor iedereen.

Het is geen geheim meer dat carnaval is overgewaaid naar het noorden van Nederland. Steeds meer mensen komen richting het zuiden om carnaval te vieren. Natuurlijk wordt er door heel Noord-Brabant carnaval gevierd, maar per regio doen ze het wel iets anders. Regio Den Bosch is de populairste regio voor carnavalsvierders buiten Noord-Brabant. Tijdens carnaval heet Den Bosch; Oeteldonk. In Oeteldonk draagt iedereen een Oeteldonk jasje met een gebreide Oeteldonk sjaal. Op dit jasje worden allerlei carnaval emblemen genaaid.

Oeteldonkse carnaval emblemen zijn heilig!

In Oeteldonk zijn veel dingen heilig. Zou zie je overal de kleuren rood, wit en geel. Ook zie je op veel plekken de vlag van Oeteldonk. De carnaval emblemen zijn ook een stukje traditie. Ieder jaar komt er een jaarembleem uit, hier kan iedereen een inzending voor doen. Maar naast dit jaar embleem zijn er duizenden andere emblemen.
De meeste emblemen hebben een rood-wit-gele rand. In het embleem zit dan vaak een kikker verwerkt. Want een kikker is het symbool voor Oeteldonk. Op de emblemen wordt er van alles uitgebeeld. Zo heb je hele simpele en traditionele emblemen zoals het wapen, maar je hebt ook ieder jaar emblemen die gelinkt zijn aan een trend zoals het wijnen embleem.

Carnavalsemblemen Brabant

Omdat alle Brabanders trots zijn op hun provincie worden er ook emblemen gemaakt die te maken hebben met Brabant. Deze zie je steeds meer, dit heeft ook te maken met de groei van emblemen in andere steden als Oeteldonk. Als je dus twijfelt over waar je carnaval gaat vieren of welk embleem je moet kopen zit je op deze pagina goed! Een Brabants carnaval embleem doet het namelijk overal in Brabant goed!

9.2
Snel bezorgd Mooi materiaal en snel bezorgd
Brabant op z'n best Het Brabantse gevoel .van sfeer tot bestellen aan toe .alles op z'n Brabants...
Nu al zin in volgende carnaval door deze kwalititief goede materialen Je krijgt wat je besteld, oftewel, geen rommel of slecht materiaal
Top Mooie spullen, snel verstuurd