Oeteldonkstijl

Oeteldonk emblemen; Rugemblemen

Rugemblemen zijn de basis van alle goede Oeteldonkjassen. Je rugembleem moet een echte eyecatcher zijn waar je mee opvalt. Om het rugembleem heen kun je het jasje afmaken met andere Oeteldonkemblemen.

FiltersWit
Rood
Geel
Groen
Goud
Zwart
Multicolor
Standaard
Prijs

Carnaval in Oeteldonk staat bekend als één groot feest! Het wordt gezien als dé carnavalshoofdstad van Noord-Brabant. Mensen van binnen en buiten Brabant komen massaal af op Den Bosch. In Den Bosch doen ze het wel net even anders als in de meeste carnavalssteden of dorpen. Hier hebben ze namelijk een zogenaamde dresscode. Dit zal je meteen opvallen als je in Oeteldonk bent tijdens carnaval of 11-11.

De kledingvoorschriften van Oeteldonk

Carnaval in Oeteldonk staat voor verbroedering en samenhorigheid, dit zie je aan heel erg veel dingen terug. Zo is de sfeer super in de stad, mensen zijn aardig tegen elkaar en maken er met z’n allen een super groot feest van. Maar het is ook terug te zien aan de kleding. Iedereen draagt namelijk hetzelfde, zo straalt het ook uit dat iedereen samen één is.

De basis van de meeste Oeteldonkoutfits is het Oeteldonkjasje. Deze jasjes zijn er in verschillende soorten en maten. Ook zul je sommige mensen in een boerenkiel zien. Dat is ook een typisch Oeteldonks kledingstuk tijdens carnaval. Wat al deze jasjes en kielen gemeen hebben is dat ze nooit kaal zijn. Ze zijn namelijk altijd volgeplakt met oeteldonk emblemen.
Ook zijn een aantal andere producten mega belangrijk tijdens carnaval in Oeteldonk! Zo draagt vrijwel iedereen een gebreide Oeteldonk sjaal boven hun jasje. Ideaal want het kan nog wel eens koud zijn tijdens carnaval! En als je aan de kou denkt denk je natuurlijk ook aan Oeteldonk handschoenen . Deze maken je outfit helemaal compleet!

Het belang van een rugembleem

De eerder genoemde emblemen zijn een echte traditie tijdens carnaval in Oeteldonk. Ieder jaar brengt de Oeteldonkse club een jaarembleem uit. De oudere garde Oeteldonkers naait ieder jaar trouw dit jaarembleem op hun kiel of jasje en doet verder niet aan andere emblemen. Maar tegenwoordig is er veel meer keuze dan enkel een jaarembleem.

Emblemen zijn er namelijk in alle soorten en maten tegenwoordig. Elke trend die je maar kan verzinnen is afgebeeld op een embleem. Denk bijvoorbeeld aan het “wijnen” embleem. Maar dit zijn allemaal vrij kleine emblemen, de meeste jasjes beginnen bij een groot rugembleem.

Rugemblemen zijn super belangrijk want ze vormen namelijk de basis van je jasje. Omdat ze vaak erg groot zijn bedekken ze de helft van je rug. Dit is super tof want het embleem valt daarom lekker goed op! Maar als je zo’n groot embleem op je jasje naait wil je natuurlijk wel dat hij mooi is en ook goed opvalt. Het rugembleem fungeert dus als een echte eyecatcher en is belangrijker dan sommige mensen misschien denken. Vandaar dat wij dit jaar extra veel tijd gestoken hebben in ons nieuwe rugembleem. Met dit embleem val je sowieso op!

Rugemblemen en andere Oeteldonk emblemen tegen de laagste prijs!

Bij Oeteldonkstijl vinden we twee dingen heel erg belangrijk. Als eerste natuurlijk carnaval. Naast dat we carnaval producten verkopen zijn we ook echte liefhebbers van het feest en staan we zelf ook ieder jaar trouw in ons jasje in Den Bosch. Op de tweede plek staat niet te veel betalen. Carnaval is een feest van iedereen, dus ook iedereen moet mee kunnen doen! Daarom hebben wij de laagste prijsgarantie en zul je bij ons nooit te veel betalen! Dus shop snel je Oeteldonk outfit bij elkaar, en proosten maar!

9.2
Top! Makkelijk te bestellen, product kwam snel binnen en ziet er mooi uit. Nog even wat emblemen plakken en de Carnaval kan beginnen!!!
Uitstekend Fijn en vlot verwerkt Top!!!!
Top besteld en dag erna meteen in huis. Bestelling was compleet en alles was helemaal nieuw
Prima winkel Prima service