Kruikenstad

Ruim assortiment aan Kruikenstad artikelen, alles voor carnaval in Kruikenstad! Van dorustruien tot originele sterrenbeeld emblemen, je vindt het hier allemaal!

Kruikenstad kleding

Kruikenstad kleding

Super mooie Kruikenstad kleding voor carnaval in Tilburg. Opvallende shirts die ook ideaal zijn voor onder je Kruikenstad jas vol met Kruikenstad emblemen!

Kruikenstad emblemen

Kruikenstad emblemen

Tijdens carnaval in Tilburg, of beter gezegd Kruikenstad, dragen steeds meer mensen een bijbehorende jas. Op deze jas mogen de mooie en originele Kruikenstad emblemen niet missen!

Kruikenstad sterrenbeeld emblemen

Kruikenstad sterrenbeeld emblemen

Een kaal carnavals jasje ziet er natuurlijk niet uit, daarom is het belangrijk dat hij gevuld is met mooie Kruikenstad emblemen. Deze sterrenbeeld emblemen zijn helemaal leuk omdat ze verbonden zijn aan jezelf!

Kruikenstad uitspraken emblemen

Kruikenstad uitspraken emblemen

Iedereen uit Kruikenstad zal deze uitspraken herkennen. Super leuk om deze herkenbare gezegdes verwerkt in een Kruikenstad embleem op je jasje te hebben dus!

Kruikenstad artikelen

Kruikenstad artikelen

Kruikenstad artikelen zijn perfect om je outfit af te maken. Alleen een jasje met emblemen is wel leuk, maar het mist net wat extra details. Op deze pagina staan mega veel producten om het helemaal af te maken!

De geschiedenis van Kruikenstad


Carnaval in Tilburg kent een bijzondere geschiedenis. Wanneer het echt is ontstaan is lastig vast te stellen. In het begin was het zo dat de gemeente en de kerk eigenlijk tegen was op het feest. En zeker tegen de mensen die zich verkleedde en meeliepen in optochten. Er hing dus altijd een aparte sfeer om het “feest” heen.

In 1857 kwam een groep Tilburgse jongeren in opstand tegen de gemeente en tegen de kerk. Zij vonden het nergens op slaan dat ze zich niet mochten verkleden en niet in optochten mee mochten lopen. Maar deze opstand zorgde voor niets goeds, sterker nog het zorgde ervoor dat eer een eeuw lang geen optochten werden gehouden in Tilburg. Ruim 100 jaar later werd de eerste kinderoptocht door Tilburg weer gehouden. Dit zorgde ervoor dat er in 1960 werd gestreefd naar een stedelijk evenement, iedereen wilde graag carnaval in het openbaar vieren.

In 1968 werd de Carnavalsstichting Tilburg opgericht, vanaf toen werd voor het eerst de Kruikenzeiker gebruikt zoals we die nu nog steeds kennen. Een historisch moment dus!


Kruikenstad zoals we het nu kennen


Tegenwoordig mogen we gelukkig lekker onszelf zijn tijdens carnaval. Eigenlijk is niks te gek tijdens deze dagen. Carnaval staat voor gezelligheid en verbroedering. En dit is in Tilburg, of beter gezegd, Kruikenstad ook heel belangrijk. In Kruikenstad zie je dat er veel verschillende outfits zijn, maar wat opvalt is dat in elke outfit wel de Kruikenstad kleuren verwerkt zijn. Of het nou is doormiddel van "handschoenen" of een “bril” overal zie je de kleuren terugkomen.


Carnaval emblemen in Kruikenstad


Wat je ook heel erg veel ziet in Kruikenstad zijn de boerenjassen. Op deze jassen zitten vaak verschillende “emblemen”. Deze emblemen zie je steeds meer, je merkt dat de populariteit stijgt. Wij vinden het super leuk om te zien dat de emblemen zo populair zijn geworden, daarom hebben wij dit jaar de serie “sterrenbeeld emblemen” uitgebracht. Deze zijn persoonlijk en passen op iedere boerenjas!

Ook hebben wij een assortiment in “Brabantse emblemen”. Deze zijn niet gebonden aan een stad, maar aan de provincie waar we met z’n alle zo trots op zijn! Deze passen dus op ieder jasje en zijn super leuk!
9.1
Helemaal goed
Zelfs nog even het genoegen gehad, om met de Don Corleone van het bedrijf (Mark) contact te hebben over mijn vraag
Gunstige prijzen en snelle levering.
Goede kwaliteit voor een gunstige prijs en snel geleverd.
Makkelijk bestellen en snel binnen
Goed
Levering binnen 1 dag!
Na bestelling binnen 1 dag geleverd!