Oeteldonkstijl
Carnavalsoptocht online volgen
19 jan 2018 | Geschreven door:

Carnavalsoptocht online volgen

Carnaval is een eeuwenoude traditie, welke van oorsprong voorkomt uit het katholieke geloof. Het vieren van het feest, is het begin van de vastenperiode, die vervolgens 40 dagen duurt. Deze eindigt op Aswoensdag, wat aansluiten wordt opgevolgd door Pasen. Maanden lang hebben de wagenbouwers hun uiterste best gedaan om het door hen gekozen thema zo goed mogelijk tot uiting te laten komen. Allerlei kleuren, bewegende onderdelen, handgemaakte pakken en natuurlijk te gekke muziek! Maar wat nou als jij er om wat voor reden dan ook niet fysiek bij kunt zijn? Gelukkig kunnen we met de hedendaagse techniek de meeste optochten gewoon live streamen, wel zo handig toch? Zo kun je, zonder dat je in de gelegenheid bent er fysiek bij aanwezig te zijn, toch alles volgen en mis je niets!

Televisie

Bijna iedere optocht groot of kleine wordt vaak wel live op tv en internet uitgezonden. Zo hoef je geen seconden te missen en hoef je niet tussen de hossende menigte te staan. We kunnen ons echt wel voorstellen, dat wanneer je een jaartje ouder wordt, je hier simpelweg helemaal geen behoefte meer aan hebt en zelfs lichamelijk niet meer in staat bent urenlang te moeten staan. Ook voor de feestvierders, die helaas niet in de gelegenheid zijn door vakantie of wellicht geen optocht hebben, is het online volgen een ware uitkomst. Zo kun je alsnog met je drankje en kostuum op de bank genieten van de mooiste wagens.

Livestream

Voor wie wel eens een livestream heeft gevolgd, weet hoe belangrijk het is dat je een goede internetverbinding hebt. Daarnaast ben je uiteraard ook afhankelijk van de kwaliteit camera en overige techniek die ter plaatste wordt gebruikt. Zo kun je heerlijk relaxt in je boerenkiel genieten van de verschillende optochten die worden uitgezonden op zowel internet als televisie. Wat we namelijk vaak zien, is dat deze worden uitgezonden op de regionale omroep of zijn te volgende via de livestream op het internet zelf. Hoe leuk is het, dat wanneer jij mensen kent die meelopen tijdens de optocht kunt spotten vanaf je bank in je eigen huis? Zo hoef jij de deur niet uit en kun je ze toch een beetje support geven. Ontzettend leuk vind je niet?

Radio

Niet alleen op internet en televisie zijn er tal van verschillende streams te vinden waarmee jij alles op de voet kunt volgen. Ook via de radio zijn er tal van mogelijkheden de carnavalsoptocht te kunnen volgen. Het enige nadeel is, zoals je zelf vast wel kunt invullen, is dat je op de radio alle prachtige wagens en kostuums niet kunt zien. Toch is het voor velen wel een enorme uitkomst, want stel je voor dat je in de auto zit, dan kun je er met een livestream op de radio toch nog een beetje bij zijn. Ben je eenmaal thuis, dan zet je snel de televisie aan en kun je ook direct meekijken naar alles wat de geweldige optocht te bieden heeft. Zo kun je er zonder zelf bij aanwezig te zijn, toch alles zien en hoef je niets te missen.

Schrijf een reactie