Oeteldonkstijl
Het aanbrengen van Oeteldonk emblemen op jasje of kiel, hoe doe ik dat goed?
1 jul 2020 | Geschreven door:
Oeteldonk emblemen, strijkemblemen, strijklaag, Oeteldonk jasje, Oeteldonk kiel, carnavalsemblemen

Het aanbrengen van Oeteldonk emblemen op jasje of kiel, hoe doe ik dat goed?

Deze vraag krijgen wij zeer regelmatig. Ten eerste; al onze Oeteldonk emblemen en Kruikenstad emblemen betreffen strijkemblemen. Dit betekent dat de achterzijde van het embleem een strijklaag bevat. Echter werkt de naam “strijkembleem” wellicht wat verwarrend. De emblemen zijn wel met het strijkijzer aan te brengen, echter adviseren wij, om het echt goed te doen, om de emblemen aan te brengen met een drukpers. Wanneer wordt het carnavalsembleem echt goed aangebracht op je jasje of kiel? Wij leggen het uit in onderstaand stappenplan:

1. Leg het embleem op de plek van het jasje of kiel waar je het hebben wil
2. Zorg voor een persdruk van 2-3kg
3. Zet de drukpers op een temperatuur van 150 graden Celsius
4. Druk de bovenkant van de drukpers gedurende 18-20 seconden naar beneden. Dit zorgt ervoor dat de strijklaag van het carnavalsembleem in het jasje/kiel “smelt” en dit geeft een perfecte hechting.

Via een strijkijzer kan het zeker ook. Let op dat je dan tussen het strijkijzer en de emblemen een stukje witte stof legt. Echter kunnen wij door middel van strijken niet de garantie geven dat het een optimale hechting gaat krijgen. De temperatuur van een strijkijziger is namelijk niet warm genoeg om de volledige strijklaag van het embleem te laten smelten en te laten hechten aan je jasje of kiel. Wanneer je toch besluit om de emblemen via het strijkijzer op het jasje of kiel te bevestigen, adviseren we je om de emblemen extra vast te zetten met een paar steken.

Natuurlijk is het geheel borduren van de emblemen op het jasje of kiel eigenlijk de aller beste optie. Je weet dan zeker dat je je emblemen niet gaat verliezen tijdens het feesten! :)

Schrijf een reactieReacties

dirk groen 9 feb '21

deze informatie en meer informatie zou top zijn ! gr dirk

> Reageren