Vriendenprijsje?

Carnaval vier je samen! Korting voor je vriendengroep. Meer info..

Gratis verzending

Binnen Nederland vanaf €50,- en in België vanaf €100,-

(Leeg)
Login

Knillis blijft één dag langer

Het einde van carnaval is in Oeteldonk altijd een heel emotioneel moment. Natuurlijk omdat iedereen weer terug moet naar de normale gang van zaken, maar ook omdat we afscheid moeten nemen van Knillis. De vermeende stichter van het dorp wordt, normaliter symbolisch van zijn sokkel gedragen, om pas weer na een jaar naar 't durp te komen.

Maar dit jaar wordt alles anders.....

Vanwege de grote massa mensen op de markt, mag om veiligheidsredenen het carnavals symbool dit jaar niet op dinsdagavond van zijn sokkel worden gedragen. Er is namelijk zwaar materieel voor nodig en dat is gevaarlijk. Het is tot nu toe nog nooit fout gegaan. Maar onder het motto "beter voorkomen, dan genezen", blijft Knillis nu tot woensdag staan. Hoe de begrafenis van Knillis aan het eind van carnaval dit jaar ingekleed moet worden, zal de komende weken duidelijk worden.
10_9_begrafenis_knillis_05
foto: Den Bosch Cultuurstad
Boeren en Durskes reageren gemengd op het nieuws. Maar de tot nu toe meest besproken oplossing luidt: één dag langer carnaval!

Iemand nog suggesties?
Geschreven op 26-01-2017
SHARE
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.