Oeteldonkstijl
Stoffen mondkapjes kopen en hoe je ze dient te gebruiken
6 okt 2020 | Geschreven door:

Stoffen mondkapjes kopen en hoe je ze dient te gebruiken

Natuurlijk zijn we inmiddels bekend met het feit dat het dragen van niet-medische mondkapjes verplicht is in het OV sinds 1 Juni. Inmiddels is er ook een dringend advies uitgegaan om in alle openbare locaties een mondkapje te dragen? De leukste stoffen mondkapjes kopen doe je uiteraard bij Oeteldonkstijl! Maar welke designs zijn er allemaal? En hoe dien je de mondkapjes te gebruiken nadat ze aangeschaft zijn? Hier krijg je alles op een rijtje.

Stoffen mondkapjes kopen; is het nu echt nodig?

Dat is natuurlijk de grote vraag welke in Nederland vaak wordt gesteld. De communicatie achter de must om stoffen mondkapjes te kopen is, op zn minst gezegd, niet heel soepel verlopen. Eerst werd aangegeven dat het kopen van mondkapjes geen enkele waarde zou hebben in de bestrijding van het COVID-19 virus, om vervolgens wel het dringend advies te geven om mondkapjes te kopen. Het idee achter het dragen van mondkapjes in publieke ruimtes, is dat mensen meer bewust zijn van de aanwezigheid van het virus.

Stoffen mondkapjes kopen

Hoe dien je onze stoffen mondkapjes te gebruiken en uit te wassen?

Zoals gezegd is het dragen en verplichten van mondkapjes niet geheel onomstreden geweest. Maar nu de kogel door de kerk is, en het dragen van mondkapjes “verplicht” is gesteld, is het belangrijk om de mondkapjes op de juiste manier te gebruiken:
- Was voor en na het opzetten van het stoffen mondkapje je handen met water en zeep
- Raak tijdens het op- en afzetten van het mondkapje enkel de elastiek aan
- Zorg dat zowel mond als neus bedekt zijn met het mondkapje
- Zorg altijd dat je een schoon mondkapje bij je hebt
- Wij verkopen enkel uitwasbare mondkapjes, deze kunnen dus gewoon in de wasmachine. Was het mondkapje enkel met wasmiddel.
- Gebruik geen mondkapje voor kinderen onder de 6 jaar.

Welke stoffen mondkapjes kun je allemaal kopen?

Stoffen mondkapjes kopen doe je bij Oeteldonkstijl direct uit voorraad! Wij hebben de leukste, en meest unieke designs voor je geselecteerd. In ons geval staat het Oeteldonk mondkapje uiteraard met stip op nummer 1! Dat mag duidelijk zijn. Maar vooral ook de panterprint mondkapjes lopen enorm goed!

Wat is jouw favoriet? Bestel ze voor vandaag 16:00 uur, en ontvang de mondkapjes morgen al in huis!

Oeteldonk 2022 met mondkapjes?

De vraag is natuurlijk nog steeds of massa evenementen als Oeteldonk in de toekomst wel door kunnen gaan en in welke hoedanigheid dat dan gaat gebeuren. We horen in de Bossche wandelgangen vaak de vraag of Oeteldonk zoals wij dat kennen, nog wel terug gaat keren. Moeten we mondkapjes dragen? Dienen we 1,5 meter afstand van elkaar te houden? Of vormt de nieuwe Corona zelftest wellicht de uitkomt voor festivals en evenementen? Dat we allemaal een negatieve test dienen te overleggen voordat we de Korte Put in mogen. Wanneer het aan minister Hugo de Jonge ligt, kun je straks een sneltest kopen op iedere hoek van de straat, en natuurlijk ook online.

Wat er ook gaat gebeuren, ons rood-wit-gele hart hoopt dat we weer terug kunnen keren naar het oude vertrouwde normaal, Oeteldonk hoeft niet te veranderen!

Schrijf een reactie