Vriendenprijsje?

Carnaval vier je samen! Korting voor je vriendengroep. Meer info..

Gratis verzending

Binnen Nederland vanaf €50,- en in België vanaf €100,-

(Leeg)
Login

Voorstelrondje: Driek Pakaon

Carnaval in Oeteldonk is meer dan een fantastisch feest alleen. Het is een jarenlange traditie met veel mooie gebruiken. Daar horen ook een aantal kemerkende figuren bij. De Bosschenaren hebben veel respect voor deze mensen en ze spelen een belangrijke carnaval in Oeteldonk. Kom je dus carnaval in Oeteldonk vieren, is het goed om te weten wie wie is.
Iedere week stellen we iemand aan je voor!

Deze week:
DriekPakaon

Driek Pakaon

Onze Prins en Peer, zijn natuurlijk onwijs populair bij de Oeteldonkse dames. Om het volk in het gareel te houden, heeft de Peer een veldwachter aangesteld. Veldwachter Driek Pakaon zijn voornaamste taak is om het vrollie (vrouwvolk) weg te houden bij de sjees (koets) van de Peer en Kees en hij zorgt natuurlijk voor de veiligheid van onze hoogheid. Een ontzettend belangrijke taak, waar hij het heel druk mee heeft.

Als het volk zich rustig weet te houden, kan Driek plaats nemen in de sjees van Peer en Kees. Ook dan is hij scherp en let hij goed op of de koetsier niet teveel brandenwijntjes nuttigt.

Het zit in de familie


Sinds de oprichting van de Oeteldonkse club in 1882, wordt de rol van Driek Pakaon vervult door de familie Stolzenbach. Inmiddels zijn we al toe aan de vijfde Stolzenback generatie.
Geschreven op 03-11-2016
SHARE
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.