Vriendenprijsje?

Carnaval vier je samen! Korting voor je vriendengroep. Meer info..

Gratis verzending

Binnen Nederland vanaf €50,- en in België vanaf €100,-

(Leeg)
Login

Voorstelrondje: Prins Amadeiro

Carnaval in Oeteldonk is meer dan een fantastisch feest alleen. Het is een jarenlange traditie met veel mooie gebruiken. Daar horen ook een aantal kemerkende figuren bij. De Bosschenaren hebben veel respect voor deze mensen en ze spelen een belangrijke carnaval in Oeteldonk. Kom je dus carnaval in Oeteldonk vieren, is het goed om te weten wie wie is.
Iedere week stellen we iemand aan je voor!

Deze week:

Prins Amadeiro


Allereerst stellen wij voor;

onze Hoogheid
62c1d5ea3dc475f7703349bbe41978e5
De Prins, Z.K.H. Prins Amadeiro Ricosto di Carnavallo, Ridder van het Reksam, Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen. Het is feest in Oeteldonk, omdat de Hoogheid drie dagen op bezoek komt.
Normaal woont hij ver van Oeteldonk, in zijn Winterpaleis. Op gepaste afstand van het volk. Hij spreekt ook geen Oeteldonks, maar Algemeen Nederlands.

Anders dan in andere steden en dorpen, wordt de prins niet ieder jaar opnieuw gekozen. Prins Amadeiro zwaait jarenlang zijn scepter over het volk. De Prins heeft een heuse hofhouding. Met onder andere een eigen hofkapper, hofnaaister en hoffotograaf. Prins Amadeiro wordt ook altijd vergezeld door zijn Adjudant & ’t Gevollug. Deze stellen we later nog aan je voor.

De Prins wordt, zoals het iedere hoogheid betaamt, door de stad vervoerd in zijn eigen koets of hofauto (Rolls Royce). Overal waar de prins komt, wordt het Oeteldonks volklied ten gehore gebracht. Tip: leer deze uit je hoofd.
Geschreven op 25-10-2016
SHARE
Akkoord

Deze website plaatst cookies om je zoekvoorkeuren op deze website op te slaan en daarmee je gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast plaatsen we cookies die het mogelijk maken content te delen via social media en voor het meten van bezoekersstatistieken. Door deze melding weg te klikken of gebruik te blijven maken van deze site stem je hiermee in.