Oeteldonkstijl

Brabantse uitspraken - We kekte

Gelukkig is dees embleemke nie zo lillek als die kop van jou...

Wè kèkte gij lillek


Dit zou natuurlijk tijdens carnaval nooit voor moeten komen, want er is op dat moment alleen maar gezelligheid, iedereen is blij dus er is geen ruimte voor lilleke gezichten. Maar stel het gebeurt nou wel, dan heb jij gelijk het perfecte bijpassende embleem er voor.

Waar komen de emblemen vandaan?

De Oeteldonk emblemen bestaan al sinds 1962 en was in eerste instantie een verwijzing naar een gebeurtenis of jubileum van een Oeteldonkse club. Sinds 1995 zijn de Oeteldonk jaaremblemen gekoppeld aan een thema/motto van het jaar. Elk jaar wordt het thema hiervoor bekend gemaakt aan het einde van de carnaval. Vanaf dat moment wordt de ontwerp wedstrijd geopend en kan iedereen een ontwerp insturen voor het jaar embleem.

Meer dan alleen emblemen

Oeteldonk staat niet alleen bekend om zijn emblemen, maar ook vanwege zijn opvallende kleding en kleuren. Een speciale ‘’dresscode’’ in een carnavalsstad is niet gewoonlijk. Deze bestaat uit een jasje met Oeteldonk emblemen, een Oeteldonk sjaal en een aantal accessoires zoals handschoenen of beenwarmers. Heb je deze nog niet in huis? Geen zorgen! Wanneer je bij ons op werkdagen een bestelling voor 18:00 uur plaatst, heb je deze de volgende dag al in huis!
Op voorraad! Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, morgen geleverd in NL & BE!
1 10 305
9.2
305 Beoordelingen
"Uitstekend
Ergste keer wat besteld. Snel en correct geleverd !!"
1.49