Oeteldonkstijl

Oeteldonk embleem - Ik hou van

Ik hou van......... Oeteldonk! Een prachtig Oeteldonk embleem

Den Bosch, volgens ons één van de mooiste steden van heel Nederland. Met de grote sint-janskathedraal, de gouden draak, de put op de markt en de mooie gevels van de huizen die in Den Bosch te vinden zijn. En het aller mooiste van Den Bosch is een feest dat zich elk jaar afspeelt met deze stad als decor: carnaval in Oeteldonk! 1 keer per jaar wordt het mooie Den Bosch omgetoverd tot het dorpje "Oeteldonk". Tijdens de drie dagen carnaval veranderd dan iedere Bosschenaar in een boer of durske. Iedereen is dan gelijk en iedereen loopt dan in dezelfde kleding. Deze kleding is al sinds 1882 het zelfde gebleven, namelijk: een boeren kiel met daarop tientallen Oeteldonk emblemen en om de nek een Oeteldonk sjaal. Vaak nog gecombineerd met een paar Oeteldonk handschoenen om de kouden handen tegen te gaan in de winter. Al deze elementen bij elkaar maakt de Oeteldonkse traditie compleet!

Jaarlijkse Oeteldonk emblemen

Elk jaar wordt er een thema bekendgemaakt voor het volgende jaar carnaval. Dit thema wordt dan doorgevoerd in bijvoorbeeld de bekende Bossche carnavalsoptocht. Maar niet alleen in de optocht wordt dit thema doorgevoerd, ook in een jaarlijks Oeteldonk embleem dat weer voor elke Oeteldonker beschikbaar wordt gemaakt. Dit wordt het jaarembleem genoemd. Elk jaar beginnen vele designers weer snel te ontwerpen na de bekendmaking van het thema. Er is namelijk een ontwerpwedstrijd voor het jaaremleem. Het Oeteldonk embleem van de winnaar wordt dan officieel omgedoopt tot jaarembleem en deze is dan dat jaar op zowat elke kiel te zien! Een enorme eer voor de ontwerper!

De Oeteldonk emblemen van Oeteldonkstijl.nl

Op Oeteldonkstijl zijn geen jaaremblemen te vinden, dit omdat we dan niet de laagste prijsgarantie kunnen garanderen. Vaak worden deze jaaremblemen het jaar daarop nagemaakt en goedkoper verkocht. Op Oeteldonkstijl zul je deze niet vinden, we hebben respect voor de Oeteldonkse traditie en de wedstrijd van de Oeteldonksche club. We willen dan ook geen namaak verkopen op onze webshop. Daarnaast hebben we wel andere fantastische emblemen om je boeren kiel of jas mee op te fleuren! Deze emblemen worden vaak zelf ontworpen en kunnen dan ook tegen de laagste prijsgarantie verkocht worden. Wanneer je vóór 18:00 besteld, heb je je Oeteldonk emblemen de volgende dag al in huis.
Op voorraad! Op werkdagen voor 18.00 uur besteld, morgen geleverd in NL & BE!
1 10 309
9.2
309 Beoordelingen
"goede service en heel snel!!
Ik kreeg een verkeerde bestelling binnen. Na een mail kreeg ik direct reactie en was het heel snel opgelost. Super!"
3.5